Prinsenbal

Het Prinsenbal werd dit jaar anders zo als andere jaren begonnen zonder afscheid te nemen van een huidige Prins, want die hebben we gezien de Corona-tijd geen.....

In het bijzijn van onze gastverenigingen CV De Peelvreuters uit Elsendorp en CV De Vliegenmeppers uit Boekel was het daarna rond 11 over half 11 tijd voor de bekendmaking van de nieuwe (60e) prins van ons Bergkneuterrijk. Nadat de gordijnen van het podium open gingen zagen we dat er een gigantisch mooie muur uit de piratentijd zichtbaar werd waaruit de 60e Prins der Bergkneuters tevoorschijn zou moeten komen. In de zaal kwamen er een aantal mannelijke en vrouwelijke piraten die het publiek flink opzweepten. Piraat Bert had het woord en nadat de schatkist in de mooie muur was verdwenen ging de ophaalburg een aantal keer op en neer voordat de nieuwe Prins der Bergkneuters, vermomd en wel tevoorschijn kwam.
Uiteindelijk bleek dit de juiste Prins te zijn die als de nieuwe 60e Prins der Bergkneuters over de ophaalbrug gelopen kwam. Nadat onze Grootvorsten hem ontdaan hadden van zijn overall, helm en bivakmuts bleek dat Prins Rob dun Urste als 60e prins gaat regeren over ons Bergkneuterrijk !!.

In het dagelijks leven heet hij Rob Schepers, hij is 39 jaar oud en woont samen met zijn vrouw Karen en hun 3 kinderen Laura, Koen en Niek aan de Boekelseweg in Handel.
Hij is sinds jaar en dag actief in de bouw, want bouwen en verbouwen is z’n lust en z’n leven.
In zijn vrije tijd is hij betrokken bij het Oranje Comité en gaart hij graag kijken bij het voetbal van de kinderen bij VV Handel.
Al op achtjarige leeftijd is onze Prins begonnen met het bouwen van Carnavalswagens, onder meer met ’t Spul en met de Verrehei….

Prins Rob d’n Urste regeert onder het motto :

Veul te lang m’n mond moete houwe, dus nu vol gas di fisje bouwe !

Prins Rob I (site).jpg

       © 2023 K.S. De Bergkneuters.