Prinsenbal

Het Prinsenbal werd begonnen met het afscheid nemen van prins Gijs I, die na een schitterend regeringsjaar wordt opgenomen bij de Ex-Prinsen.

Daarna was het rond 11 over 11 tijd voor de bekendmaking van de nieuwe (58e) prins van ons Bergkneuterrijk. Nadat de gordijnen van het podium open gingen zagen we dat er een gigantische tijdmachine op het podium stond waar de 58e Prins der Bergkneuters uit tevoorschijn zou moeten komen. In de zaal kwamen er een tweetal picolo’s binnen die zich vrij snel daarna naar de tijdmachine begaven. Picolo Bert en Gijs namen het woord en toverden diverse jaartallen uit de tijdmachine.
Uiteindelijk verscheen daar het verlossende jaartal 2020 en hoopten we de nieuwe 58e Prins der Bergkneuters uit de tijdmachine tevoorschijn te krijgen. Gelukkig lukte dit uiteindelijk en zijn we deze Carnaval weer voorzien van een schitterende Prins. Nadat onze Grootvorsten hem ontdaan hadden van zijn overall, helm en bivakmuts bleek dat Prins Jeroen dn Twidde als 58e prins gaat regeren over ons Bergkneuterrijk !!.

In het dagelijks leven heet hij Jeroen School, hij is 37 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Aafke van Dijk en hun 3 kinderen Linde, Ijfke en Diek aan de Broeder Hogardusstraat. Hij werkt bij Elreka Hekwerken als chauffeur en magazijnmedewerker.
In zijn vrije tijd is hij betrokken bij Toneelvereniging De Kern, het Sinterklaascomité, Stichting Jeugdbelangen en bij het onderhoud van de Speelweide in Handel.
Ook het bouwen van Carnavalswagens is onze nieuwe Prins niet vreemd met vriendengroep ’t Vat en D’n zuute inval.

Prins Jeroen d’n Twidde regeert onder het'motto :
Mi deez daog gin hekwerk, mar gekkewerk!

Prins Jeroen II.jpg

Onze hofcineast heeft ook mooie beelden gemaakt van het Prinsenbal, deze beelden zijn te bekijken op onze Kneuter TV.  

       © 2020 K.S. De Bergkneuters.