Bonte Avonden

Ieder jaar weer is het een soort terugblik op het jaar wat is geweest. En ieder jaar is het de vraag welke Handelnaren er op het podium gaan verschijnen om de verhalen te vertellen. Voor de eerste artiesten het podium gingen beklimmen, opende Prins Peer III de avond.
Vrijdagavond heeft hij de Bonte Avond afgesloten door presentatoren Bart en Gijs een notitieboekje van vader, ex-prins Maarten, te geven. Een boekje met speciale waarde, omdat daar de notities in stonden van het presenteren van de Bonte Avond door hem. Aan Bart en Gijs de eer hun notities van Peer ́s prinsenjaar erbij te schrijven. Die eer namen ze graag aan !
Die notities lijken echter alleen nodig om er zeker van te zijn dat ze de goede groep aankondigen, want er wordt nogal wat geïmproviseerd... Wat helemaal niet erg is, want dit duo is wel zo op elkaar ingespeeld, dat het een act op zich is.

Als eerste aan de beurt zijn om op te treden op de Bonte Avond, toi toi toi... Voor de meiden van 50 tinten donkerder was dat niet zo͛'n probleem. In hun toko ontvingen ze allerlei gasten, een multi culturele bedoeling. Een rustig begin met het vertellen van verhalen en het opkomen van typetjes, maar dan ... Een dansinstructrice met microfoon en harde muziek en de toon van de avond is gezet !

Hét stuk van dit jaar was toch wel van de ex-prinsen. Het begon als een typisch Striepke stuk met veel actualiteiten en opkomend bezoek. Vanwege hun 33-jarig jubileum hielden zij een receptie met veel hoog bezoek. Daarom toch handig dat de twee godfathers (Ivo Janssen en Peter Geerts) een automatische hand-knik functie hadden ...
Het spektakel kwam aan het einde. Onze allereerste prins en grootvorst Wim (84 jaar !) kwam in een schattig roze balletpak, sierlijk dansend het podium op. Onder leiding van onze maestro Anita volgden een hele groep ex-prinsen. Wat een mooi aanzicht op het podium: een groep mannen in witte tutuutjes, lenig en sierlijk dansend, dat beeld blijft ons bij !

De Slagwerkgroep St. Cecilia is altijd een mooie afwisseling op de avond. Muziek, decor, videobeelden, kostuums : de slagwerkgroep verzorgde dit jaar weer een optreden waar veel tijd en aandacht aan is besteed. Een groep met een mix van leeftijden, afwisselend slagwerk en mooie details.

Als vriendengroep van prins Peer III mocht De Kneut zeker niet ontbreken dit jaar. En ze stonden er en lieten goed van zich horen ! Op de plek van de oude Bron werden wat schatten gevonden. Een bult koper, een berg toeters, ieder gevonden item had zijn eigen verhaal. Bij iedere opkomst een passend muziekje wat zorgde voor een mooi geheel.

Hofkapel de Bergtoeters hebben dit jaar ook wat te vieren met hun 55 jarig jubileum. En muzikaal zijn ze ! Het repertoire is uitgebreid met een speciaal geschreven lied : Moj in de kapel, met zangers Charles en Gerton voorop. Ook eens leuk om de Bergtoeters op het podium te zien in plaats van achter in de zaal !

Na hun debuut van vorig jaar waren Berrie en Ciska van de Wielen weer van de partij. De truck hadden ze thuisgelaten, tijd voor ontspanning... In de sauna, in de oude pastorie nog wel... Op het saunabankje tijd voor goede klets en lekker zweten.

Als één na laatste is het de beurt aan Bloem en de Klootviolen. In kapsalon de Knusse Knipperette is het een drukke bedoeling. Er wordt gewerkt en tegelijkertijd lopen de klanten die geknipt willen worden binnen. En zoals dat hoort in een kapsalon wordt er flink gekletst en kom je dingen te weten die je eerder nog niet wist. Net als andere jaren zijn er allerlei details waar hard om gelachen wordt.

De muzikale afsluiting van Internos : In Amsterdamse kroeg  ́de Neut ́ werden meezingers gezongen. Met  ́Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht ́ en  ́Kleine jongen ́ deed het publiek volop mee. Zelfs  ́Moj in de kapel ́ van de Bergtoeters kwam nog terug, een mooie, kleurrijke afsluiting van de avond !

De hele avond aan elkaar gepraat door presentatoren Bart en Gijs die hun werk dit jaar deels hebben uitbesteed aan zaalcoaches. Zij zorgden er mee voor dat het publiek iedere keer weer mooi op tijd stil zat om te kijken naar het volgende optreden. Nou ja, bijna iedere keer dan...
En dan zit de avond er weer op. Zoals ieder jaar vliegt de avond voorbij en is het mooi om in het publiek te mogen zitten en te kijken naar alles wat voorbijkomt.

Prins Peer III mag de avond afsluiten door de finale aan te kondigen.
Dit was een goede aftrap naar de carnival !!

       © 2018 K.S. De Bergkneuters.