Bonte Avonden

‘Samen maken we er wa van, dè vuul ik op m’n klompen an’.

En dat zeker inderdaad! Als je jong, oud, muziek, toneel, humor en dans combineert en je giet er een Handels sausje over dan is het resultaat een schitterende Bonte Avond. Een diversiteit aan acts, typetjes, filmpjes en grappen, het was absoluut de moeite waard ! 

Al jaren staan Bart en Gijs voor op het podium om de avond in goede banen te leiden. Acts aankondigen, het publiek in toom houden, de presentatie was bij hun weer in goede handen. Gelukkig maar, want als (kleine, grote) broer en zwager van de prins was de presentatie voor henzelf toch wel speciaal.

Tijd voor de eerste act ! 

Als eerste was de beurt aan hofkapel de Bergtoeters samen met de Bultbloazers. Voor hun trompettist Prins Gijs I hadden zij een mooi muzikaal geheel gemaakt. Wat hij alleen niet op z’n klompen had aangevoeld, was dat hij zelf mee het podium op mocht. In het midden meedoen met de Klompendans van Rowwen Hèze en zelfs solo zingen van ‘Quando quando quando’ en ‘Moj in de kapel’. Dat deed ie goed onze prins! Een mooie eenheid op het podium van jong, oud, blauw-wit-rood en een prachtig logo van Rowwen Hèze omgevormd naar onze prins. De toon is gezet… 

Al jaren een vaste act van de avond: Bloem en de Klootviolen. Dit jaar wat uitgebreid met de geselecteerde talenten van de Kneut. Om ervoor te zorgen dat de prinsenwagen weer helemaal optocht-klaar is, wordt hij nagekeken door Jos Michels. Daar is het de zoete inval voor de buurtgenoten van de Keskesdijk, die even langskomen. Veel woordgrappen, droge humor en originele typetjes die kort of langer, maar niet minder aanwezig, op het podium verschijnen. 

In de Handelse Krant en op Facebook hadden we het al gezien: ‘Op zoek naar Gijs’. De vrienden van de prins zijn op zoek gegaan naar Gijs, want met prins Gijs I volop in het verenigingsleven wordt hij op verschillende plekken gemist. Op de film zien we hoe er bezoekjes worden gebracht aan de hofkapel, voetbalclub, de Jeugd en de Vos om een goed beeld te krijgen van onze prins. Met een lijstje eigenschappen wordt een oproep gedaan om de nieuwe Gijs te vinden. Wie meldt zich aan??? Het uitgebreide filmpje met veel details was in ieder geval uitnodigend genoeg om je aan te melden. 

De dames van ’t Hol zijn al verschillende jaren verrassend met hun optreden, ook dit jaar weer. Met een magische show van Ans Klok zien we een zwevende vrouw en verschijnen en verdwijnen er klompen en vrouwen. Met dans, spannende muziek, glitter en magie hebben zij dit jaar weer een mooie act neergezet. Dat maakt ons nieuwsgierig naar volgend jaar… 

Ondertussen hebben zich wat mensen aangemeld voor de show ‘Op zoek naar Gijs’. De vrienden van de prins komen het podium op voor deel 2. De jury wordt voorgesteld en degenen die auditie willen doen komen langs. Niet iedereen wordt zomaar goedgekeurd, de rode knop wordt nogal eens gebruikt. Gelukkig is daar Gijs ! Zwager van prins Gijs I en presentator van de avond, die uiteindelijk wordt goedgekeurd. Een mooie, uitgebreide act met nieuwe talenten !

De ex-prinsen van Striepke Dwèrs kunnen natuurlijk niet ontbreken op de Bonte Avond. Nadat we op film zien dat prins Gijs I een telefoontje krijgt met de vraag of hij prins wil worden, houdt hij zich schuil op de Rooy Plas. Daar wordt al druk gevist (niet alleen naar de nieuwe prins) en hebben de vissers zelfs weleens beet! Aan de waterkant komen daar allerlei typetjes voorbij. Een mooi decor, veel humor en verrassende details !

Traditioneel sluit Internos de avond af en gaan we terug naar de tijd van ’t Hofke. ‘In een discotheek’ is dan natuurlijk ook het eerste nummer. Daarna ‘Why tell me why’ en ‘When the rains begins to fall’ als goede sfeermakers. ‘Quando, quando, quando’ komt voor de derde keer deze avond voorbij en ‘Moj in de kapel’ is de afsluiter van de avond. Compleet in stijl weer een mooi geheel.

De avond is pas echt afgesloten als prins Gijs I aan het einde van de avond vertelt hoe hij het ervaren heeft. Vooraf wist hij niet wat er allemaal ging komen, wat een verrassingen dus… Hij heeft ‘een kei skonne avond’ gehad, heeft ervan genoten. Dan is het maar goed dat de Bonte Avond drie avonden op rij is, dat is extra genieten !

       © 2020 K.S. De Bergkneuters.