Bonte Avonden

Veel diversiteit op Bonte Avond in jubileumjaar Bergkneuters !!

Prins Marcel II mocht de avond openen. Met zijn gebruikelijke enthousiasme, beloofde hij een ‘skonne’ avond. Hij zou zichzelf nog verschillende keren terugzien tijdens de avond, samen met zijn prinses Martje, maar ook met een kruik Schrobbelèr.

Om de avond in goede banen te leiden was het presentatieduo Bart en Gijs weer van de partij. Zij kondigden de optredens aan en op een humoristische manier zorgden zij dat het publiek de aandacht erbij hield. Dit was in goede handen bij die twee.

De aftrap van de avond was voor een nieuw deelnemende groep meiden, 55 tinten grijs. Op de bingo- avond van Vrouwen Samen Sterk kwamen bekende Handelse 55-plussers langs om wat prijzen te scoren. De opkomst van deze dorpelingen alleen al gaf genoeg kijkplezier. Wat te denken van een gebit in een glas water op de rollator, of opkomen met veel kabaal in een scootmobiel (en vervolgens achteruit inparkeren!). Na wat geroddel en gekletst startte de muziek: ‘Let’s get it started’, en zag het publiek een dansgroep zonder gene en veel overtuiging. De combinatie van dansen op verschillende liedjes, van hardcore tot ACDC, en het enthousiasme van de meiden zorgde meteen voor een vrolijke stemming.

De Kneut mocht als tweede groep het podium beklimmen. Met filmpjes en toneel zijn zij inmiddels een groep vaste deelnemers aan de Bonte Avond. Dit jaar met als thema de dorpsquiz ‘Handel Weet’. De beste plek om veel informatie uit en over het dorp te verzamelen is natuurlijk de kroeg. ’t Hart was de aanlegplaats voor verschillende Handelse mensen. Net als anders wist de Kneut ook dit jaar hun typetjes sterk neer te zetten. Met kleine details, goede timing en zo nu en dan wat droge humor (de bestelling van een ‘portje’ kan heel wat verwarring oproepen…) een mooi stuk om naar te kijken.

Slagwerkgroep St. Cecilia had dit jaar goed uitgepakt, letterlijk zelfs! Want een jubileumjaar laat je niet zomaar voorbijgaan en al helemaal niet als de jeugdprins lid is van de slagwerkgroep. Prins Nick II werd als eerste kado uitgepakt en met adjudant en andere jonge slagwerkers zaten zij eerste rij op het podium. Gevolgd door een rij wat oudere jongens en mannen (uitgepakt uit de oude doos…) en twee meiden op hoge blokken was het een mooi gemixt gezelschap. Het slagwerk, waarbij je niet stil kon blijven zitten, werd afgewisseld door Peter en Roel. Dit jaar niet met tonproaten, maar zoals ze zelf zeiden met ‘dooslullen’. Een act waarin het niet alleen draaide om slagwerk maar om de totale act. Een mooi cadeau voor het publiek!

Daarna een duo met genoeg ‘Bonte Avond ervaring’, maar niet samen als duo. Johnny en Hanneke gingen samen in de ton, of ja eigenlijk in de cabine van een vrachtwagen. Als Berrie en Ciska van der Wielen op weg om alle pakketten in hun truck op de goede plekken in Handel af te leveren. Pakketten waarvan je niet altijd wil weten wat er in zit en wie ze besteld heeft… Een mooi duo, al goed op elkaar ingespeeld waardoor ze vast volgend jaar weer het podium zullen betreden!

Bij Bloem & de Klootviolen was het jubileumjaar ook een dankbaar onderwerp. Met een jubileumbuffet van Buuf & Buuf kwamen er weer nieuwe typetjes voorbij. Het filmpje over de voorbereidingen van het buffet was al een stuk op zich. Met een treffende prins Marcel II en zijn kruik Schrobbelèr en twee enthousiaste, kokende buurvrouwen werd daarna het buffet op toneel geopend. Entertainer Pierre zorgde voor de muzikale noot, nieuw talent is ontdekt! Met kleine, verrassende details was het een veelzijdig stuk.

De dames van ’t Hol doen niet ieder jaar mee, maar wanneer ze meedoen is het gegarandeerd een origineel, verzorgd optreden. Met een donkere zaal, witte pakken, veel zwart en blacklight zag het publiek allerlei mooie bewegingen en effecten. Met dans en attributen was het mooi geheel met veel aandacht voor details.

De groep van de ex-prinsen, Striepke Dwèrs, hield dit jaar spreekuur bij Dr. De Bresser. Met genoeg te bespreken op de woensdag na carnaval, kwamen leden en oud-leden van de club met hun kwaaltjes bij de dokter. In de wachtkamer én in de behandelkamer zag het publiek van alles voorbijkomen. Er was genoeg om naar te kijken, met zelfs veel hilariteit op sommige momenten. Met een muzikale afsluiter, het laatste toneelstuk van de avond.

Net als anders sloot ook dit jaar Internos de avond af. Dit jaar met bekende carnavalsliedjes uit 55 jaar carnaval. Er werd een mooie presentatie getoond van alle prinsen met hun motto en na iedere 11 jaar volgde er lied, passend bij die tijd. In een kleurrijk geheel met meezingers voor het publiek een passende afsluiting van de avond.

Het publiek heeft kunnen genieten van een volle avond Handelse praat, typetjes, film, dans en muziek. Een mooie avond met veel talenten en diversiteit, een kado in dit jubileumjaar!

       © 2017 K.S. De Bergkneuters.